Zöldséges palacsintahegy

20 perc

4 perc palacsintánként

4 személyre

Hozzávalók
  • 1 közepes cukkini
  • 2 kis sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 85 g liszt
  • 2 mokkáskanál élesztő
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 5 szál petrezselyem
  • 200 g tejföl
  • fél citrom leve
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • napraforgóolaj a sütéshez
Utasítások
  1. Mosd meg és reszeld le a cukkinit. Tedd szűrőtálba és sózd meg egy nagy csipet sóval. Hagyd 10 percig lecsöpögni. 
  2. Egy tálban keverd össze a tejfölt a fél citrom levével, a megtisztított, fokhagymanyomóval átpasszírozott fokhagymagerezdet, az apróra vágott petrezselyemlevelet (a szárát tartsd meg) olívaolajjal és sóval! Tedd félre az így elkészült öntetet!
  3. Hámozd meg, és reszeld le a répákat, vágd fel apróra a hagymát és a petrezselyemszárat, majd tedd őket egy nagyobb salátástálba! Add hozzá a kézzel kissé kinyomkodott cukkinit, a pirospaprikát, a tojásokat, a lisztet, egy mokkáskanál sót és élesztőt, majd kíméletesen keverd össze!
  4. A palacsintasütőt kevés olajjal kend meg, és forrósítsd fel! Majd egy kis merőkanálnyi (vagy 4 evőkanálnyi) tésztát merj bele, és terítsd szét a serpenyőben! Hagyd sülni 2 percig, majd fordítsd meg, és a másik oldalát is süsd 2 percig! A kisült palacsintákat egy nagy tányéron tedd nagyjából egymásra, amíg el nem fogy az összes tészta!
  5. A tetejét uborka- vagy színes paprikaszeletekkel díszítheted. A palacsintahegyet a tejfölös mártogatós öntettel tálald!
Készítette
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK 
Fedezze fel még
Édes receptek

Szamócás-ricottás bundás kalács

Sós receptek

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Sós receptek

Csillagpite