Zöldséges palacsintahegy

Előkészítés ideje

20 perc

Főzés ideje

4 perc palacsintánként

Hozzávalók
  • 1 közepes cukkini
  • 2 kis sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 85 g liszt
  • 2 mokkáskanál élesztő
  • 2 tojás
  • 1 mokkáskanál pirospaprika
  • 5 szál petrezselyem
  • 200 g tejföl
  • fél citrom leve
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olívaolaj
  • napraforgóolaj a sütéshez
Utasítások
  1. Mosd meg és reszeld le a cukkinit. Tedd szűrőtálba és sózd meg egy nagy csipet sóval. Hagyd 10 percig lecsöpögni. 
  2. Egy tálban keverd össze a tejfölt a fél citrom levével, a megtisztított, fokhagymanyomóval átpasszírozott fokhagymagerezdet, az apróra vágott petrezselyemlevelet (a szárát tartsd meg), olívaolajjal és sóval. Tedd félre az így elkészült öntetet. 
  3. Hámozd meg és reszeld le a répákat, vágd fel apróra a hagymát és a petrezselyemszárat, majd tedd őket egy nagyobb salátástálba. Add hozzá a kézzel kissé kinyomkodott cukkinit, a pirospaprikát, a tojásokat, a lisztet, egy mokkáskanál sót és élesztőt, majd kíméletesen keverd össze. 
  4. A palacsintasütőt kevés olajjal kend meg és forrósítsd fel. Majd egy kis merőkanálnyi (vagy 4 evőkanálnyi) tésztát merj bele és terítsd szét a serpenyőben. Hagyd sülni 2 percig, majd fordítsd meg és a másik oldalát is süsd 2 percig. A kisült palacsintákat egy nagy tányéron tedd nagyjából egymásra, amíg el nem fogy az összes tészta. 
  5. A tetejét uborka vagy színes paprikaszeletekkel díszíthetedA palacsintahegyet a tejfölös mártogatós öntettel tálald. 
Készítette
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK 
Fedezze fel még
Édes receptek

Eper mousse sütemények

Sós receptek

Sárkánytojás

Sós receptek

Turbogreen Shot