Turbogreen Shot

30 perc

1 óra

6 adag

Hozzávalók
  • 1 kígyóuborka
  • 1/2 sárgadinnye
  • 1 őszibarack
  • 10 mentalevél
  • 1/2 szelet toast kenyér
  • 1/2 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 evőkanál citromlé
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • só, bors
Utasítások
  1. Szedd ki a fél sárgadinnye magvait! Szeleteld fel, vágd le a héját, majd vágd kockára a dinnye húsát! Mosd meg, és vágd vékony szeletekre az őszibarackot!
  2. Tedd a sárgadinnye és az őszibarack darabjait a turmixgép tartályába a mentalevelekkel, a kenyérrel, a balzsamecettel, a citromlével, az olívaolajjal, a sóval és a borssal! Turmixold sima péppé! Az így kapott dinnye- és őszibaracklevest tedd a hűtőbe legalább egy órára!
  3. Vágd fel az uborkát különböző méretű darabokra! Minden darabot vájj ki kiskanállal úgy, hogy kis poharak legyenek. Vigyázz arra, hogy ne lyukaszd át a pohár alját! Töltsd meg őket hideg dinnye- és őszibaracklevessel, majd azonnal tálalhatod!
Trükkök
Tippek: Egy citromhámozó segítségével rajzolj mintákat az uborkadarabok héjára! Dinnyevájó kanállal akár néhány dinnyegolyót is formázhatsz, hogy a felszolgálás pillanatában feldíszítsd a Turbogreen Shotjaidat.
Fedezze fel még
Édes receptek

Szamóca-mousse sütemények

Sós receptek

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Sós receptek

Sárkánytojás