Sárkánytojás

20 perc
10 perc
4 adag
Hozzávalók
- 4 tojás
- 2 kis cékla
- 1 vastag póréhagyma
- 125 ml almaborecet
- 1 teáskanál cukor
- 2 teáskanál olívaolaj
- só, bors
Utasítások
- Vágd le a póréhagyma gyökerét, és fejtsd le a külső zöld leveleket, majd hosszában vágd őket ketté, és mosd meg (elég, ha csak kicsit kézzel megdörzsölöd a leveleket folyóvíz alatt).
- Tedd a póréleveleket forrásban lévő sós vízbe, és körülbelül 10 percig szintén forrásban lévő vízben főzd meg a tojásokat. Hagyd a póréleveleket 10 percig főni, majd vedd ki a vízből és csöpögtesd le.
- Hámozd meg a céklát, és vágd fel vékony szeletekre, majd tedd egy lábasba az almaborecettel, a cukorral és egy csipet sóval, aztán öntsd fel 2,5 dl vízzel. Kis lángon, forrásban lévő vízben főzd puhára. Óvatosan törd meg a főtt tojások héját, de csak annyira, hogy kissé megrepedjenek. A tojások megszínezéséhez tedd a megrepesztett héjú tojásokat a cékla főzőlevébe úgy, hogy a lé ellepje azokat. Vedd le a forró céklalevet a tűzről, és hagyd a tojásokat a céklalében kihűlni!
- A tálaláshoz vedd le a tojások héját. A főtt pórélevelekből körbetekerve készíts 4 kis fészket! Ültess minden fészek közepébe egy-egy tojást, és tegyél a fészkek közé céklaszeleteket. Locsold meg az olívaolaj, a só és a bors összekeverésével készült öntettel.
Készítette
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK