Vissza

Sárkánytojás

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 10 perc
Mennyiség: 4 adag

 

Hozzávalók: 

  • tojás 
  • kis cékla 
  • vastag póréhagyma 
  • 125 ml almaborecet 
  • teáskanál cukor 
  • teáskanál olívaolaj
  • só, bors 

 

Elkészítés:

  1. Vágd le a póréhagyma gyökerét, és fejtsd le a külső zöld leveleket, majd hosszában vágd őket ketté, és mosd meg (elég, ha csak kicsit kézzel megdörzsölöd a leveleket folyóvíz alatt).
  2. Tedd a póréleveleket forrásban lévő sós vízbe, és körülbelül 10 percig szintén forrásban lévő vízben főzd meg a tojásokat. Hagyd a póréleveleket 10 percig főni, majd vedd ki a vízből és csöpögtesd le.
  3. Hámozd meg a céklát, és vágd fel vékony szeletekre, majd tedd egy lábasba az almaborecettel, a cukorral és egy csipet sóval, aztán öntsd fel 2,5 dl vízzel. Kis lángon, forrásban lévő vízben főzd puhára. Óvatosan törd meg a főtt tojások héját, de csak annyira, hogy kissé megrepedjenek. A tojások megszínezéséhez tedd a megrepesztett héjú tojásokat a cékla főzőlevébe úgy, hogy a lé ellepje azokat. Vedd le a forró céklalevet a tűzről, és hagyd a tojásokat a céklalében kihűlni!
  4. A tálaláshoz vedd le a tojások héját. A főtt pórélevelekből körbetekerve készíts 4 kis fészket! Ültess minden fészek közepébe egy-egy tojást, és tegyél a fészkek közé céklaszeleteket. Locsold meg az olívaolaj, a só és a bors összekeverésével készült öntettel.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Gyorsan savanyított lilahagyma

Hozzávalók 2 személyre: 2 kisebb lilahagyma 2 csésze ecet 2 csésze víz 1/3 csésze cukor 2 evőkanál só   Elkészítés: Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 […]