Sárkánytojás

Előkészítés ideje

20 perc

Főzés ideje

10 perc

Hozzávalók
  • tojás 
  • kis cékla 
  • vastag póréhagyma 
  • 125 ml almaborecet 
  • teáskanál cukor 
  • teáskanál olívaolaj
  • só, bors 
Utasítások
  1. Vágd le a póréhagyma gyökerét és fejtsd le a külső zöld leveleket, majd hosszában vágd őket ketté és mosd meg (elég, ha csak kicsit kézzel megdörzsölöd a leveleket folyóvíz alatt). 
  2. Tedd a póréleveleket forrásban lévő sós vízbe és körülbelül 10 percig szintén forrásban lévő vízben főzd meg a tojásokat. Hagyd a póréleveleket 10 percig főni, majd vedd ki a vízből és csöpögtesd le. 
  3. Hámozd meg a céklát és vágd fel vékony szeletekre, majd tedd egy lábasba az almaborecettel, a cukorral és egy csipet sóval, majd öntsd fel 2,5 dl vízzel. Kis lángon, forrásban lévő vízben főzd puhára. Óvatosan törd meg a főtt tojások héját, de csak annyira, hogy kissé megrepedjenek. A tojások megszínezéséhez tedd a megrepesztett héjú tojásokat a cékla főzőlevébe úgy, hogy a lé ellepje azokat. Vedd le a forró céklalevet a tűzről és hagyd a tojásokat a céklalében kihűlni! 
  4. A tálaláshoz vedd le a tojások héját. A főtt pórélevelekből körbetekerve készíts 4 kis fészket! Ültess minden fészek közepébe egy-egy tojást és tegyél a fészkek közé céklaszeleteket. Locsold meg az olívaolaj, só és bors összekeverésével készült öntettel. 
Készítette
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK
Fedezze fel még
Édes receptek

Kettős látás elixír

Sós receptek

Zöldséges palacsintahegy

Sós receptek

Csillagpite