Kígyó-sütemény

Előkészítés ideje

30 perc

Főzés ideje

15 perc

Nehézségi fok

*

Hozzávalók
a töltelékhez:
  • 1 piros alma
  • 2 kajszibarack
  • 80 g dió
  • 80 g toast kenyér
  • 30 g cukor
  • 25 g vaj
  • 4 lap leveles tészta
az elkészítéshez:
  • 60 g vaj
  • 2 evőkanál folyékony méz
Utasítások
  1. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra!
  2. A töltelékhez öblítsd le az almát, hámozd meg, vágd fel négy részre, vedd ki a magházat, és reszeld le a gyümölcsöt!
  3. Turmixold össze a diót és a toast kenyeret finom morzsává! Öntsd a keveréket egy salátástálba! Add hozzá a cukrot, a kis kockákra vágott olvadt vajat, a reszelt almát, és keverd össze az egészet az ujjaiddal, hogy masszát kapj!
  4. Öblítsd le a kajszibarackokat, vágd őket félbe, vedd ki a magjukat! Vágd fel a gyümölcshúst egészen kis kockákra, és add hozzá a masszához! Jól keverd össze, és kész a töltelék!
  5. Olvaszd meg az elkészítéshez odakészített 60 g vajat (egy serpenyőben a tűzhelyen vagy egy tálban a mikróban)!
  6. Egy nagy tepsin terítsd szét a leveles tésztát, és konyhai ecset segítségével kend be olvasztott vajjal! Fogd a töltelék ¼ részét, és helyezd a leveles tészta hosszabbik oldalára hurkaformában! Tekerd fel az egészet egy hurkába anélkül, hogy rászorítanád, mert elszakadhat! A tetejét kend be vajjal, és tekerd fel a hurkát, mint egy kígyót!
  7. Készítsd el a három másik kígyót, és helyezd mindet egy sütőpapírral borított tepsire! Tedd őket be a sütőbe 15 percre!
  8. A sütőből kivételkor konyhai ecset segítségével kend be mézzel! Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt megkóstolod!
Trükkök
Hámozd meg az almát reszelés előtt, és tartsd meg a héját, hogy abból vághass nyelvet a kígyóknak!
Fedezze fel még
Édes receptek

Kristályvirágok

Édes receptek

Eper smoothie

Sós receptek

Színes mini zöldségfazék