Gyümölcsfelhők

Előkészítés ideje

30 perc

Főzés ideje

1 óra 30 perc

Hozzávalók
8 személy részére:
 • 500 g szamóca
 • 500 g kajszi
 • tojás fehérjéje
 • 350 g porcukor
 • kávéskanál borecet
 • kávéskanál kukoricakeményítő
 • 2,5 dtejszín 
Utasítások
 1. Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra. 
 2. Mosd meg a szamócát, szedd le a szárát, vágd félbe a szamócaszemeket és tedd őket egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral megszórva. 
 3. Mosd meg, vágd félbe a kajszikat és tedd szintén egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral. Tedd a két kis tálat az előmelegített sütőbe 30 percre. 
 4. Vedd ki a két tálat a sütőből és csökkentsd 130 °C-ra a sütő hőmérsékletét. Amikor a gyümölcsök kihűltek, külön-külön turmixold össze mindegyiket 2-2 evőkanál vízzel a szamóca- és kajsziszósz készítéséhez. 
 5. Egy nagy salátástálban verd habbá a tojásfehérjéket elektromos habverővel. Amikor már kezd keményedni a hab, adj hozzá 220 g cukrot kanalanként, apránként adagolva, amíg fényes, sűrű tojásfehérje krémet kapsz. Még mindig kevergetés közben add hozzá az ecetet és a kukoricakeményítőt. 
 6. Oszd szét a tojásfehérjekrémet 8 egyenlő adagra és tedd sütőpapírral takart tepsire. A habcsók készítéséhez formálj kis mélyedést mindegyik tojásfehérjekrém-halomban és kávéskanál segítségével felváltva töltsd meg őket szamóca- illetve kajsziszósszal! Gyümölcsszószba mártott fogpiszkáló segítségével rajzolj körkörös vonalakat a tojásfehérjekrémbe. 
 7. Sütőben 130°C-on 30 percig süsd, majd kapcsold le a sütőt és hagyd még a sütőben a habcsókot 30 percig. 
 8. Tálaláskor tegyél minden habcsókra egy kiskanál tejszínhabot, cseppents rá egy kis szamóca- vagy kajsziszószt. Végül díszítsd friss szamóca- vagy kajszidarabokkal! 
Trükkök
Egy kis plusza gyümölcsszószokat és a habcsók tojásfehérjekrémet előre elkészítheted és a desszert tálalásakor befejezheted a díszítését. 
Készítette
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK 
Fedezze fel még
Édes receptek

Eper smoothie

Édes receptek

Gyümölcsfelhők

Édes receptek

Epres-ricottás bundás kenyér