Vissza

Gyümölcsfelhők

Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 1 óra 30 perc
Mennyiség: 8 adag

 

Hozzávalók: 

  • 500 g szamóca
  • 500 g kajszibarack
  • tojás fehérjéje
  • 350 g porcukor
  • kávéskanál borecet
  • kávéskanál kukoricakeményítő
  • 2,5 dtejszín 

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 170 °C-ra. 
  2. Mosd meg a szamócát, szedd le a szárát, vágd félbe a szamócaszemeket, és tedd őket egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral megszórva.
  3. Mosd meg, vágd félbe a kajszikat, és tedd szintén egy hőálló kis tálba 4 dkg cukorral. Tedd a két kis tálat az előmelegített sütőbe 30 percre.
  4. Vedd ki a két tálat a sütőből, és csökkentsd 130 °C-ra a sütő hőmérsékletét. Amikor a gyümölcsök kihűltek, külön-külön turmixold össze mindegyiket 2-2 evőkanál vízzel a szamóca- és kajsziszósz készítéséhez.
  5. Egy nagy salátástálban verd habbá a tojásfehérjéket elektromos habverővel. Amikor már kezd keményedni a hab, adj hozzá 220 g cukrot kanalanként, apránként adagolva, amíg fényes, sűrű tojásfehérjekrémet kapsz. Még mindig kevergetés közben add hozzá az ecetet és a kukoricakeményítőt.
  6. Oszd szét a tojásfehérjekrémet 8 egyenlő adagra, és tedd a sütőpapírral takart tepsire. A habcsók készítéséhez formálj kis mélyedést mindegyik tojásfehérje-halomban, és kávéskanál segítségével felváltva töltsd meg őket szamóca- illetve kajsziszósszal! Gyümölcsszószba mártott fogpiszkáló segítségével rajzolj körkörös vonalakat a tojásfehérjekrémbe.
  7. Sütőben 130°C-on 30 percig süsd, majd kapcsold le a sütőt, és hagyd még a sütőben a habcsókot 30 percig.
  8. Tálaláskor tegyél minden habcsókra egy kiskanál tejszínhabot, cseppents rá egy kis szamóca- vagy kajsziszószt. Végül díszítsd friss szamóca- vagy kajszidarabokkal!

 

Tippek:

Egy kis plusza gyümölcsszószokat és a habcsók tojásfehérjekrémet előre elkészítheted, és a desszert tálalásakor befejezheted a díszítését. 

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Nyári frissítő saláta

Hozzávalók 2 személyre: 2 cikk görögdinnye 4 evőkanál fetasajt 1 db őszibarack (vagy más barackféle) 2 marék madársaláta 1 kisebb fej lilahagyma 1/2 csokor menta bors, olívaolaj ízlés szerint   Elkészítés: A dinnyét és a barackot kisebb darabokra vágjuk, majd egy tányérra tesszük, megszórjuk a fetával, a felszeletelt hagymával és a salátával. Rátépkedjük a mentát, […]

Zöldségnyárs grillezett sajttal

Hozzávalók 2-3 fő részére: 2 db sárgarépa 2 db kápia paprika 2 db erős hegyes paprika 2 db TV paprika 1 db cukkini 1 db padlizsán 1 db Halloumi sajt (grillsajt) finomsó frissen őrölt feketebors 8 ág kakukkfű 1 kis csokor menta 350 g görög joghurt 1 dl olívaolaj 3-4 db paradicsom 1-2 szál újhagyma […]