Szamócás salsa szósz

15 perc

10 perc

4 adag

Hozzávalók
  • 10 nagyobb szem eper
  • 1/4 vöröshagyma
  • 4 szál koriander
  • 1 citrom
  • 1/2 zöldpaprika
  • egy nagyobb csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olaj
Utasítások
  1. Vágd fel a hagymát kis kockákra a paprikával együtt!
  2. Öblítsd le a szamócaszemeket, csumázd ki, és vágd fel kis kockára! Tedd egy salátástálba, majd add hozzá a hagymát, a paprikát, a citrom kipréselt levét, a sót, a cukrot, a balzsamecetet és az olajat!
  3. Szedd le a koriander leveleit, és ollóval vágd apróra a salátástál felett! Keverd össze az egészet, és hagyd állni legalább 1 óráig a hűtőben!
  4. Kiválóan illik például a sült csirkés tacóhoz*!
*taco = hagyományos mexikói étel, amely kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott húsos töltelék.
Fedezze fel még
Sós receptek

Turbogreen Shot

Sós receptek

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Sós receptek

Szamócás salsa szósz