Epres salsa szósz

Hozzávalók
  • 10 nagyobb szem eper
  • 1/4 vöröshagyma
  • 4 szál koriander
  • 1 citrom
  • 1/2 zöldpaprika
  • egy nagyobb csipet só
  • 1 csipet cukor
  • 1 kávéskanál balzsamecet
  • 1 evőkanál olaj
Utasítások
  1. Vágd fel a hagymát kis kockákra a paprikával együtt!
  2. Öblítsd le az epreket, csumázd ki és vágd fel kis kockára! Tedd egy salátástálba, majd add hozzá a hagymát, a paprikát, a citrom kipréselt levét, a sót, a cukrot, a balzsamecetet és az olajat!
  3. Szedd le a koriander leveleit, és ollóval vágd apróra a salátástál felett! Keverd össze az egészet, és hagyd állni legalább 1 óráig a hűtőben!
  4. Tálald az epersalsádat! kiválóan illik például a sült csirkés tacóhoz*!
*taco = hagyományos mexikói étel, amely kukorica- vagy búzalisztből készült tortillába hajtott húsos töltelék.
Trükkök
Megjegyzés: az epres salátástálba kerülő hozzávalók sorrendjét illetően a videón látható sorrendet kövesd.
Fedezze fel még
Édes receptek

Szélrózsa

Édes receptek

Kígyó-sütemény

Édes receptek

Epres-ricottás bundás kenyér