Epres-ricottás bundás kenyér

Hozzávalók
  • 500 g eper
  • 1/2 sárga citrom
  • 1 evőkanál olivaolaj
  • 1 evőkanál folyékony méz
  • 250 g ricotta
  • 5 dl tej
  • 2 tojás
  • 30 g cukor
  • 50 g vaj
  • egy előző nap a pékségben vásárolt fél kalács
  • mentalevelek
Utasítások
  1. Reszeld le a fél citrom héját! Tedd a ricottát egy tálba, és keverd össze a mézzel és a citromhéjjal!
  2. Öblítsd le az epreket, csumázd ki és vágd félbe őket!
  3. Préseld ki a fél citrom levét, öntsd rá az eprekre, add hozzá az olívaolajat, keverd össze, és hagyd állni!
  4. Vágd fel a kalácsot 2 cm vastag szeletekre! Egy mélytányérban verd fel a tojásokat villával, a tejjel és a cukorral együtt! Aztán a kalácsszeleteket áztasd bele ebbe a keverékbe, hogy megszívják magukat! A bundás kenyerek mindkét oldalát süsd vajon aranybarnára serpenyőben!
  5. A bundás kenyereket ricottával, eperrel és néhány kis mentalevéllel körítve tálald! Végül locsold meg őket az eper pácolásából megmaradt citromos-olívaolajos lével!
Fedezze fel még
Sós receptek

Epres salsa szósz

Sós receptek

Csillagpite

Sós receptek

Zöldséges palacsintahegy