Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 25 perc
Mennyiség: 6 adag
Hozzávalók:
- 1 tekercs üzletben kapható pitetészta
- 1 póréhagyma
- 4 csiperkegomba
- 2 evőkanál zsíros tejszín
- 2 szelet sonka
- rózsabors
- 1 tojás sárgája
- só, bors
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra!
- Tisztítsd meg a póréhagymát, és vágd fel a lehető legvékonyabb karikákra! A gombákat is vágd vékony szeletekre!
- Terítsd ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire! Metssz a tészta közepére egy nyolcszöget kés hegyével, majd ejts nyolc bemetszést a tészta nyolcszög oldalainak felénél!
- Kend el a tejfölt koszorú formában a tészta be nem vágott részén, szórd meg gombaszeletekkel, vékony póréhagyma-karikákkal és sonkacsíkokkal! Adj hozzá feketeborsot és néhány rózsaborsot!
- Hajtsd vissza a tészta széleit párosával úgy, hogy kialakuljanak a csillag csúcsai! A csúcsokat is hajtsd vissza a tészta közepére!
- Kend be a tésztát tojássárgájával egy ecset segítségével, és süsd a pitét a sütőben 25 percig!
Tippek:
Különálló csillagpitéket is készíthetsz: Használj egy tálkát, hogy 3 vagy 4 kört ki tudj vágni a tésztából, majd a nagy csillaghoz hasonlóan járj el a felvágásnál és visszahajtásnál! Ha a sonkát füstölt lazac szeletekkel helyettesíted, csodás csillagpitéid készülnek.
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK