Vissza

Csillagpite

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 25 perc
Mennyiség: 6 adag

 

Hozzávalók: 

  • 1 tekercs üzletben kapható pitetészta
  • 1 póréhagyma
  • 4 csiperkegomba
  • 2 evőkanál zsíros tejszín
  • 2 szelet sonka
  • rózsabors
  • 1 tojás sárgája
  • só, bors

 

Elkészítés:

  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra!
  2. Tisztítsd meg a póréhagymát, és vágd fel a lehető legvékonyabb karikákra! A gombákat is vágd vékony szeletekre!
  3. Terítsd ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire! Metssz a tészta közepére egy nyolcszöget kés hegyével, majd ejts nyolc bemetszést a tészta nyolcszög oldalainak felénél!
  4. Kend el a tejfölt koszorú formában a tészta be nem vágott részén, szórd meg gombaszeletekkel, vékony póréhagyma-karikákkal és sonkacsíkokkal! Adj hozzá feketeborsot és néhány rózsaborsot!
  5. Hajtsd vissza a tészta széleit párosával úgy, hogy kialakuljanak a csillag csúcsai! A csúcsokat is hajtsd vissza a tészta közepére!
  6. Kend be a tésztát tojássárgájával egy ecset segítségével, és süsd a pitét a sütőben 25 percig!

 

Tippek:

Különálló csillagpitéket is készíthetsz: Használj egy tálkát, hogy 3 vagy 4 kört ki tudj vágni a tésztából, majd a nagy csillaghoz hasonlóan járj el a felvágásnál és visszahajtásnál! Ha a sonkát füstölt lazac szeletekkel helyettesíted, csodás csillagpitéid készülnek.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Gyorsan savanyított lilahagyma

Hozzávalók 2 személyre: 2 kisebb lilahagyma 2 csésze ecet 2 csésze víz 1/3 csésze cukor 2 evőkanál só   Elkészítés: Először vékonyra felszeleteljük a hagymát, aztán közepes lángon egy kisebb fazékban felhevítjük az ecetet, a vizet, a cukrot és a sót. Addig kevergetjük, amíg a cukor és a só teljesen fel nem oldódik (körülbelül 1 […]