Csillagpite

20 perc

25 perc

6 adag

Hozzávalók
  • 1 tekercs üzletben kapható pitetészta
  • 1 póréhagyma
  • 4 csiperkegomba
  • 2 evőkanál zsíros tejszín
  • 2 szelet sonka
  • rózsabors
  • 1 tojás sárgája
  • só, bors
Utasítások
  1. Melegítsd elő a sütőt 200 °C-ra!
  2. Tisztítsd meg a póréhagymát, és vágd fel a lehető legvékonyabb karikákra! A gombákat is vágd vékony szeletekre!
  3. Terítsd ki a tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire! Metssz a tészta közepére egy nyolcszöget kés hegyével, majd ejts nyolc bemetszést a tészta nyolcszög oldalainak felénél!
  4. Kend el a tejfölt koszorú formában a tészta be nem vágott részén, szórd meg gombaszeletekkel, vékony póréhagyma-karikákkal és sonkacsíkokkal! Adj hozzá feketeborsot és néhány rózsaborsot!
  5. Hajtsd vissza a tészta széleit párosával úgy, hogy kialakuljanak a csillag csúcsai! A csúcsokat is hajtsd vissza a tészta közepére!
  6. Kend be a tésztát tojássárgájával egy ecset segítségével, és süsd a pitét a sütőben 25 percig!
Trükkök
Különálló csillagpitéket is készíthetsz: Használj egy tálkát, hogy 3 vagy 4 kört ki tudj vágni a tésztából, majd a nagy csillaghoz hasonlóan járj el a felvágásnál és visszahajtásnál! Ha a sonkát füstölt lazac szeletekkel helyettesíted, csodás csillagpitéid készülnek.
Fedezze fel még
Sós receptek

Színes mini zöldségfazék

Édes receptek

Gyümölcsfelhők

Édes receptek

Kígyó-sütemény