Eper mousse sütemények

Hozzávalók
 • 10 kis süteményhez
 • 650 g eper (500 g püré elkészítéséhez + néhány a díszítéshez)
 • 120 g cukor
 • 4 dl 20% zsírtartalmú főzőtejszín
 • 6 zselatinlap (12 g)
 • 30 db babapiskóta
 • 3 evőkanál cukornád szirup összekeverve egy csipet vaníliával
 • 10 darab 7,5 cm-es fém karikaforma és műanyaglap (ha nincs, egyszerű üvegpohárkák is megfelelnek)
Utasítások
 1. Tegyél be egy salátástálat a hűtőbe vagy a fagyasztóba!
 2. Tedd be a zselatinlapokat egy tál hideg vízbe ázni!
 3. Helyezd a fém karikaformákat a munkafelületedre, és béleld ki a karikák belsejét megfelelő méretű műanyaglappal!
 4. Ezt követően béleld ki a karikaformák alját babapiskótákkal: ehhez helyezz három babapiskótát egymás mellé, és használd a karikaformát az elvágásukhoz! Csináld meg ezt minden karikával, majd kis ecset segítségével kend be a piskótákat egy kis vaníliás cukorsziruppal! Hagyj belőle későbbre is!
 5. Csumázd ki az epreket, majd turmixold össze őket, hogy 500 g pürét kapj ! Öntsd a pürét a salátástálba !
 6. Vegyél ki 100 grammot ebből az eperpüréből, és öntsd bele egy kis serpenyőbe a cukorral együtt ! Amikor a cukor megolvadt és a keverék már elég meleg, zárd el a főzőlapot, és add hozzá a zselatint, melyet előtte lecsorgatsz az ujjaid között ! Keverd össze addig, míg elolvad, majd öntsd a salátástálba a megmaradt eperpüréhez !
 7. Öntsd a  hideg tejszínt a lehűtött salátástálba, majd verd fel elektromos habverővel, míg tejszínhabbá válik (meglátod, igazi csoda)! Keverd a tejszínhabot az eperpüréhez több részletben, nagyon óvatosan kézi habverő segítségével!
 8. Töltsd meg a kis körformákat az epermousse-szal, és tedd őket a hűtőbe legalább 3 órára! A sütemények kiemelésekor vedd le a fém körformákat, és óvatosan a műanyaglapot is távolítsd el!
 9. A süteményeket friss eperkarikákkal díszítve tálald!
Trükkök
A műanyaglap egy olyan vastagabb műanyag, ami segít  abban, hogy kiemelhesd a karikaformákból a kis mousse süteményeket anélkül, hogy megsérülnének. Az üzletek cukrászati részlegén találod meg, ahol a karikaformákkal együtt. Egyébként használhatsz kis üvegpoharakat is, és akkor nem kell kiemelned a süteményeket. Elég, ha közvetlenül a poharakba öntöd az epres-tejszínes keveréket, mielőtt betennéd őket a hidegre, hogy mousse-szá váljanak.
Fedezze fel még
Édes receptek

Gyümölcsfelhők

Sós receptek

Színes mini zöldségfazék

Édes receptek

Epres-ricottás bundás kenyér