A Völgy Terráriuma

Előkészítés ideje

20 perc

Főzés ideje

15 perc

Nehézségi fok

*

Hozzávalók
  • 150 g teljes kiőrlésű rozskenyér
  • 50 g dióbél
  • 300 g túró
  • 6 mini primőr répa
  • 18 retek
  • 1/2 kígyóuborka
  • 6 szál metélőhagyma
Utasítások
  1. Vágd fel a kenyeret nagy kockákra, és turmixold össze a dióval addig, míg durva homokállagú lesz! Az elkészült keveréket terítsd szét egy tepsin, és szárítsd meg sütőben, 160 °C-on, körülbelül 15 percig, hogy jó ropogós “termőtalajt” kapj!
  2. Mosd és hámozd meg a répákat úgy, hogy megtartasz egy kicsit a szárukból! Mosd meg a retkeket, és vágj le egy kicsit a szárukból!
  3. Melegíts sós vizet forrásig egy serpenyőben, és merítsd bele a répákat 5 percre főni! Csepegtesd le a répákat, aztán hagyd őket kihűlni!
  4. Vágd fel vékonyan a metélőhagymát, és reszeld le az uborkát! Nyomd ki a kezeddel a lereszelt uborkából a vízfelesleget! Egy tálban keverd össze a túrót az uborkával és a metélőhagymával! Adj hozzá sót és borsot, és jól keverd össze!
  5. Ezt az anyagot oszd szét az üvegtálkák alján! Add hozzá a tetejére a „termőtalajt”, aztán ültesd bele a répákat és a retkeket!
Trükkök
A termőtalajt előre is elkészítheted, egy légmentesen záródó dobozban jól eláll.
Fedezze fel még
Édes receptek

Kristályvirágok

Sós receptek

Turbogreen Shot

Sós receptek

Sárkánytojás