A Völgy Terráriuma

20 perc

15 perc

6 adag

Hozzávalók
  • 18 retek
  • 6 mini primőr répa
  • 1/2 kígyóuborka
  • 50 g dióbél
  • 6 szál metélőhagyma
  • 300 g túró
  • 150 g teljes kiőrlésű rozskenyér
Utasítások
  1. Vágd fel a kenyeret nagyobb kockákra, és a dióval együtt turmixgépben addig aprítsd, amíg durva homokállagú lesz! Az elkészült keveréket terítsd szét egy tepsin, és szárítsd meg sütőben, 160 °C-on, körülbelül 15 percig. Ez lesz a ropogós “termőtalaj”!
  2. Mosd meg és hámozd meg a répákat úgy, hogy a répán a szárukból meghagysz egy kis darabot! Mosd meg a retkeket, és vágd le úgy a levelüket, hogy a szárukból megtartasz a retken egy kicsit!
  3. Egy lábasban forralj fel sós vizet és 5 percre tedd bele a répákat főni! Majd vedd ki, csepegtesd le, és hagyd a répákat kihűlni!
  4. Vágd apróra a metélőhagymát, és reszeld le az uborkát! Nyomkodd ki a kezeddel egy kicsit a felesleges vizet a lereszelt uborkából! Egy tálban keverd össze a túrót az uborkával és a metélőhagymával! Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd jól keverd össze!
  5. Ezt a zöldséges túrókrémet oszd szét az üvegtálkák alján! Tedd a tetejére a „termőtalajt”, majd ültesd bele a répákat és a retkeket!
Trükkök
Egy kis plusz: A termőtalajt előre is elkészítheted, légmentesen záródó dobozban jól eláll.
Fedezze fel még
Sós receptek

Szamócás salsa szósz

Sós receptek

Aranyszakáll titkos varázsfőzete

Sós receptek

Sárkánytojás