Vissza

A Völgy Terráriuma

Előkészítési idő: 20 perc
Főzési idő: 15 perc
Mennyiség: 6 adag

 

Hozzávalók: 

  • 18 retek
  • 6 mini primőr répa
  • 1/2 kígyóuborka
  • 50 g dióbél
  • 6 szál metélőhagyma
  • 300 g túró
  • 150 g teljes kiőrlésű rozskenyér

 

Elkészítés:
  1. Vágd fel a kenyeret nagyobb kockákra, és a dióval együtt turmixgépben addig aprítsd, amíg durva homokállagú lesz! Az elkészült keveréket terítsd szét egy tepsin, és szárítsd meg sütőben, 160 °C-on, körülbelül 15 percig. Ez lesz a ropogós “termőtalaj”!
  2. Mosd meg és hámozd meg a répákat úgy, hogy a répán a szárukból meghagysz egy kis darabot! Mosd meg a retkeket, és vágd le úgy a levelüket, hogy a szárukból megtartasz a retken egy kicsit!
  3. Egy lábasban forralj fel sós vizet és 5 percre tedd bele a répákat főni! Majd vedd ki, csepegtesd le, és hagyd a répákat kihűlni!
  4. Vágd apróra a metélőhagymát, és reszeld le az uborkát! Nyomkodd ki a kezeddel egy kicsit a felesleges vizet a lereszelt uborkából! Egy tálban keverd össze a túrót az uborkával és a metélőhagymával! Adj hozzá ízlés szerint sót és borsot, majd jól keverd össze!
  5. Ezt a zöldséges túrókrémet oszd szét az üvegtálkák alján! Tedd a tetejére a „termőtalajt”, majd ültesd bele a répákat és a retkeket!

 

Tippek:

Egy kis plusz: A termőtalajt előre is elkészítheted, légmentesen záródó dobozban jól eláll.

 

Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK

Kápiapaprika krém recept

Hozzávalók 2 személyre: 1 kg kápiapaprika 1 csokor petrezselyem 2 gerezd fokhagyma 2 evőkanál olíva olaj só ízlés szerint   Elkészítés: Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, a megmosott paprikákat és a megpucolt fokhagymákat tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Kezdjük el sütni, majd, amikor már színt kaptak a paprikák, fordítsunk rajtuk egyet. Akkor lesznek készen, […]

Szamócafagylalt

Hozzávalók: 125 g szamóca 40 g cukor 10 cl tejszín 250 g görög joghurt Mosd meg az földieper szemeket és szedd le a száraikat. Néhányat szeletelj fel, a többit turmixold össze. Egy tálban verd fel a tejszínt elektromos habverővel, majd add hozzá a cukrot, ezután még 1-2 percig keverd a habverővel alacsonyabb fokozaton, hogy feloldódjon […]