AZ ÉVSZAK:
Tavasz, nyár
A TERMESZTÉS:
Megközelítőleg 93 hektáron termesztik hazánkban.
A JELLEMZŐK:
A cukkini lehet kerek vagy hosszúkás, sárga vagy zöld, vagy esetleg cirmos Vitamin- és ásványianyag-tartalma jelentős, mivel mindig – alaposan megmosva – a héjával együtt fogyasztják, ezért nagy mennyiségű védőhatású béta-karotint is tartalmaz. A cukkini ezenkívül bőségesen tartalmaz C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, valamint nyomokban még élettanilag értékes szelént is.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Vásárláskor sima héjút, sűrű húsút és keményet válasszunk!
HOGYAN TEGYÜK EL:
Épen, egészségesen 1-2 napig, hűtőszekrényben 1-2 hétig eltartható minőségromlás nélkül.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Elkészíthetjük rántva, levesként, főzelékként vagy akár töltve is. Vágj belőle 4 cm-es darabokat, és vájd ki a húsát egy kanállal! Töltsd meg snidlinges túróval!
RECEPTAJÁNLÓ: