Narancs

 

AZ ÉVSZAK:

Egész évben

 

A TERMESZTÉS:

Narancsot Európában a mediterrán vidékeken termesztenek, a legnagyobb termesztő országok: Spanyolország, Olaszország és Görögország 

 

A JELLEMZŐK:

Kedvelt gyümölcs édes íze és magas vitamintartalma (C, B1, B12, folsav, kálium és magnézium) miatt.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Vásárláskor kemény, szép színű narancsokat válasszunk.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A narancs viszonylag sokáig eláll szobahőmérsékleten, de a hűtőszekrény zöldséges ládájába téve még tovább eltartható.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Vágd ketté a narancsot, és a felét helyezd egy tányérba húsával lefelé! A másik felét karikázd fel, majd vágd még négybe! Szúrd fel a kis darabkákat fogpiszkálóra vagy pálcikára, majd szúrd bele a lefordított fél narancsba!