Zöldborsó

  • Az évszak:

    Tavasz, nyár

  • A termesztés:

    Hazánkban megközelíti a 23 000 hektárt a zöldborsó vetésterülete, amelyen 128 ezer tonnát termelünk.

  • A jellemzők:

    A zöldborsó hüvelye kemény, ropogós, belül bársonyos. Szénhidrát- és fehérjetartalma magas. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamint, valamint vasat, magnéziumot, kalciumot és foszfort.

  • Hogyan válasszunk:

    Olyat válasszunk, amelyik ropogós, hüvelye lágy és fénylő, domború, kemény és lédús!

  • Hogyan tegyük el:

    A héjában lévő zöldborsó 48 óráig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Kirántott halrudakból készíts „halakat” egy hal formájú süteményszaggatóval, és tégy mellé friss zöldborsókat, mintha levegőbuborékok lennének!