Zöldborsó

-
Az évszak:
Tavasz, nyár
-
A termesztés:
Hazánkban megközelíti a 23 000 hektárt a zöldborsó vetésterülete, amelyen 128 ezer tonnát termelünk.
-
A jellemzők:
A zöldborsó hüvelye kemény, ropogós, belül bársonyos. Szénhidrát- és fehérjetartalma magas. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamint, valamint vasat, magnéziumot, kalciumot és foszfort.
-
Hogyan válasszunk:
Olyat válasszunk, amelyik ropogós, hüvelye lágy és fénylő, domború, kemény és lédús!
-
Hogyan tegyük el:
A héjában lévő zöldborsó 48 óráig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.
-
Hogyan kóstoljuk:
Kirántott halrudakból készíts „halakat” egy hal formájú süteményszaggatóval, és tégy mellé friss zöldborsókat, mintha levegőbuborékok lennének!