Zöldbab

  • Az évszak:

    Nyár

  • A termesztés:

    Magyarországon nagyjából 1 700 hektáron folyik zöldbabtermesztés, közel 17 000 tonna mennyiségben.

  • A jellemzők:

    Lehet sárga vagy zöldhüvelyű. Vitaminokban (A-, C-, B1-, B2-, B6- és K-vitamin), ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, vas, réz, mangán, foszfor, kálium, cink, króm) és fehérjében gazdag.

  • Hogyan válasszunk:

    Olyat válasszunk, amely vékony, a bab hosszú hüvelye legyen kemény, és meghajlításkor pattanva törjön.

  • Hogyan tegyük el:

    A zöldbab 2-3 napnál tovább nem áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében, viszont kiválóan fagyasztható.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Nyersen, zölden, párolva, olajban pirítva és grillezve is fogyasztható. A zöldhüvelyű zöldbabokat helyezd el a tányérra úgy, hogy karácsonyfát készíts belőle! Díszítsd fel rózsaborssal, mintha karácsonyfadíszek lennének rajta!