Zöldbab

-
Az évszak:
Nyár
-
A termesztés:
Magyarországon nagyjából 1 700 hektáron folyik zöldbabtermesztés, közel 17 000 tonna mennyiségben.
-
A jellemzők:
Lehet sárga vagy zöldhüvelyű. Vitaminokban (A-, C-, B1-, B2-, B6- és K-vitamin), ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, vas, réz, mangán, foszfor, kálium, cink, króm) és fehérjében gazdag.
-
Hogyan válasszunk:
Olyat válasszunk, amely vékony, a bab hosszú hüvelye legyen kemény, és meghajlításkor pattanva törjön.
-
Hogyan tegyük el:
A zöldbab 2-3 napnál tovább nem áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében, viszont kiválóan fagyasztható.
-
Hogyan kóstoljuk:
Nyersen, zölden, párolva, olajban pirítva és grillezve is fogyasztható. A zöldhüvelyű zöldbabokat helyezd el a tányérra úgy, hogy karácsonyfát készíts belőle! Díszítsd fel rózsaborssal, mintha karácsonyfadíszek lennének rajta!
Fedezze fel még