AZ ÉVSZAK:
Nyár, ősz
A TERMESZTÉS:
Hazánkban 341 hektáron folyik csemegeszőlő-termesztés.
A JELLEMZŐK:
A szőlő lehet kék, rozé vagy fehér, nagy szemű vagy kisebb bogyójú. Magos vagy magnélküli. Vékony viaszréteg boríthatja a bogyó felszínét, amely természetes védelmet nyújt a gyümölcs számára. A gyümölcs 70%-a víz, de jelentős mennyiségben tartalmaz E-, B1- és B5-vitamint.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Közepesen tömör, egyöntetű külsejű, és hibáktól mentes fürtöt válasszunk.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A szőlő 5 napig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében, becsomagolva.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Helyezd a fehér és kék szőlőszemeket egy négyszögletes tányérra, hogy kijöjjön a dámajáték!