Nektarin

 

AZ ÉVSZAK:

Nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Magyarországon 132 hektáron termesztik, ami éves szinten 1112 tonna termést jelent.

 

A JELLEMZŐK:

A nektarin megkülönböztetője az őszibaracktól, hogy előbbi héja sima és fényes. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el. Kiemelkedően magas a C- és B-vitamin tartalma, valamint tartalmaz vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot is.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, amelyiknek sima a bőre, lágy a tapintása és nincsenek rajta foltok!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A nektarint szobahőmérsékleten tároljuk.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Vágd ketté a nektarint, vedd ki a magját és helyezd az egyik felet a tányérra! A másik felet vágd fel kis negyedekre, és helyezd el úgy, hogy egy robot legyen belőle!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Szélrózsa