AZ ÉVSZAK:
Nyár, ősz
A TERMESZTÉS:
Magyarországon 132 hektáron termesztik, ami éves szinten 1112 tonna termést jelent.
A JELLEMZŐK:
A nektarin megkülönböztetője az őszibaracktól, hogy előbbi héja sima és fényes. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el. Kiemelkedően magas a C- és B-vitamin tartalma, valamint tartalmaz vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot is.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Olyat válasszunk, amelyiknek sima a bőre, lágy a tapintása és nincsenek rajta foltok!
HOGYAN TEGYÜK EL:
A nektarint szobahőmérsékleten tároljuk.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Vágd ketté a nektarint, vedd ki a magját és helyezd az egyik felet a tányérra! A másik felet vágd fel kis negyedekre, és helyezd el úgy, hogy egy robot legyen belőle!
RECEPTAJÁNLÓ: