Szőlő

  • Az évszak:

    Nyár, ősz

  • A termesztés:

    Hazánkban közel 900 hektáron folyik csemegeszőlő-termesztés.

  • A jellemzők:

    A szőlő lehet kék, rozé vagy fehér, nagy szemű vagy kisebb bogyójú. Magos vagy magnélküli. Vékony viaszréteg boríthatja a bogyó felszínét, amely természetes védelmet nyújt a gyümölcs számára. A gyümölcs 70%-a víz, de jelentős mennyiségben tartalmaz E-, B1- és B5-vitamint.

  • Hogyan válasszunk:

    Közepesen tömör, egyöntetű külsejű, és hibáktól mentes fürtöt válasszunk.

  • Hogyan tegyük el:

    A szőlő 5 napig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében, becsomagolva.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Helyezd a fehér és kék szőlőszemeket egy négyszögletes tányérra, hogy kijöjjön a dámajáték!