AZ ÉVSZAK:
Nyár
A TERMESZTÉS:
Termőterülete kb. 450 hektárnyi, a termésátlag megközelíti az évi 15-20 ezer tonnát.
A JELLEMZŐK:
A sárgadinnye húsa édes és lédús, színe a fajtától függ, sárga vagy zöld húsú. Azon kívül, hogy nagy mennyiségben tartalmaz vizet, beltartalmi értékei is nagyon hasznosak: A-, B1-, B2- és C-vitamin, valamint ásványi anyagok: cink, foszfor, kalcium, kálium, króm, magnézium, mangán, nátrium, réz és vas.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Vásárláskor olyat válasszunk, ami tömör, illatos, és amelynek a kocsánya könnyen leválasztható!
HOGYAN TEGYÜK EL:
A sárgadinnye érettségétől függően 2-6 napig tartható el hideg helyen.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Különböző méretű karalábévájóval készíts kis dinnyegolyókat, majd szúrd fel a golyókat fogpiszkálóra vagy pálcikára, és úgy kóstold meg!
RECEPTAJÁNLÓ