Szamóca

-
Az évszak:
Tavasz
-
A termesztés:
Termőterülete hazánkban kb. 700 hektár, amiről évente közel 5 000 tonna szamócát szednek.
-
A jellemzők:
Édes, illatos, zamatos gyümölcs. Beltartalmi értékeit tekintve jelentős a C-vitamin tartalma, de található még benne A-, E-, K- és többféle B-vitamin is. Ásványi anyagai közül kiemelendő a kálium- és a vastartalma.
-
Hogyan válasszunk:
Olyat válasszunk, ami fénylő, illatos, és egyöntetűen szép piros színű.
-
Hogyan tegyük el:
A szamóca 48 óráig tartható el hűtőszekrényben, mosatlanul, fóliával lezárt dobozkában.
-
Hogyan kóstoljuk:
Húzz fel két szamócát egy pálcára, és készíts belőle nyársat! Vagy próbáld ki szamócás receptjeink egyikét!
Fedezze fel még