Szamóca

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz

 

A TERMESZTÉS:

Termőterülete hazánkban kb. 547 hektár, amiről évente közel 5 000 tonna szamócát szednek.

 

A JELLEMZŐK:

Édes, illatos, zamatos gyümölcs. Beltartalmi értékeit tekintve jelentős a C-vitamin tartalma, de található még benne A-, E-, K- és többféle B-vitamin is. Ásványi anyagai közül kiemelendő a kálium- és a vastartalma.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, ami fénylő, illatos, és egyöntetűen szép piros színű.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A szamóca 48 óráig tartható el hűtőszekrényben, mosatlanul, fóliával lezárt dobozkában.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Húzz fel két szamócát egy pálcára, és készíts belőle nyársat! Vagy próbáld ki szamócás receptjeink egyikét!

 

RECEPTAJÁNLÓ

Szamócás-ricottás bundás kalács

Szamócás smoothie

Szamócás salsa szósz

Szamóca-mousse sütemények

Kettős látás elixír

Gyümölcsfelhők

Szamócás spárga saláta hollandi mártással

Szamócafagylalt