Szamóca

  • Az évszak:

    Tavasz

  • A termesztés:

    Termőterülete hazánkban kb. 700 hektár, amiről évente közel 5 000 tonna szamócát szednek.

  • A jellemzők:

    Édes, illatos, zamatos gyümölcs. Beltartalmi értékeit tekintve jelentős a C-vitamin tartalma, de található még benne A-, E-, K- és többféle B-vitamin is. Ásványi anyagai közül kiemelendő a kálium- és a vastartalma.

  • Hogyan válasszunk:

    Olyat válasszunk, ami fénylő, illatos, és egyöntetűen szép piros színű.

  • Hogyan tegyük el:

    A szamóca 48 óráig tartható el hűtőszekrényben, mosatlanul, fóliával lezárt dobozkában.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Húzz fel két szamócát egy pálcára, és készíts belőle nyársat! Vagy próbáld ki szamócás receptjeink egyikét!