Spenót

  • Az évszak:

    Tavasz, ősz, tél

  • A termesztés:

    Spenótot Magyarországon kb. 400 hektáron termesztünk (főként Bács-Kiskun és Békés megyében), évi kb. 9,5 tonna mennyiségben.

  • A jellemzők:

    Frissen a levelei szép üde zöldek, simák és húsosak, nem túl vastagok.

  • Hogyan válasszunk:

    Frissen úgy választjuk ki, hogy a levelei szép üde zöldek, simák és húsosak legyenek, anélkül hogy túl vastagok vagy túl lédúsak lennének.

  • Hogyan tegyük el:

    Két napnál hosszabb ideig a spenót nem tárolható hűtőszekrényben. Tasakokba téve lefagyasztható.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Helyezd a spenótleveleket négyszögben egy tányérra! Egy kanál és egy kis tejszín segítségével rajzolj két kaput a „futballpályára”! A fürjtojás lesz a labda – és góóól!