Spenót

-
Az évszak:
Tavasz, ősz, tél
-
A termesztés:
Spenótot Magyarországon kb. 400 hektáron termesztünk (főként Bács-Kiskun és Békés megyében), évi kb. 9,5 tonna mennyiségben.
-
A jellemzők:
Frissen a levelei szép üde zöldek, simák és húsosak, nem túl vastagok.
-
Hogyan válasszunk:
Frissen úgy választjuk ki, hogy a levelei szép üde zöldek, simák és húsosak legyenek, anélkül hogy túl vastagok vagy túl lédúsak lennének.
-
Hogyan tegyük el:
Két napnál hosszabb ideig a spenót nem tárolható hűtőszekrényben. Tasakokba téve lefagyasztható.
-
Hogyan kóstoljuk:
Helyezd a spenótleveleket négyszögben egy tányérra! Egy kanál és egy kis tejszín segítségével rajzolj két kaput a „futballpályára”! A fürjtojás lesz a labda – és góóól!