Sárgadinnye

  • Az évszak:

    Nyár

  • A termesztés:

    Termőterülete kb. 630 hektárnyi, a termésátlag megközelíti az évi 15-20 ezer tonnát.

  • A jellemzők:

    A sárgadinnye húsa édes és lédús, színe a fajtától függ, sárga vagy zöld húsú. Azon kívül, hogy nagy mennyiségben tartalmaz vizet, beltartalmi értékei is nagyon hasznosak: A-, B1-, B2- és C-vitamin, valamint ásványi anyagok: cink, foszfor, kalcium, kálium, króm, magnézium, mangán, nátrium, réz és vas.

  • Hogyan válasszunk:

    Vásárláskor olyat válasszunk, ami tömör, illatos, és amelynek a kocsánya könnyen leválasztható!

  • Hogyan tegyük el:

    A sárgadinnye érettségétől függően 2-6 napig tartható el hideg helyen.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Különböző méretű karalábévájóval készíts kis dinnyegolyókat, majd szúrd fel a golyókat fogpiszkálóra vagy pálcikára, és úgy kóstold meg!