Alma

 

AZ ÉVSZAK:
Ősz, tél

 

A TERMESZTÉS:

Az egyik legnagyobb mennyiségben termelt gyümölcsünk. Magyarországon 23178 hektárnyi almaültetvény található, melyekről évente 500-700 ezer tonna termést szednek le.

 

A JELLEMZŐK:

Az egyik legváltozatosabb és legkedveltebb gyümölcsünk. A-, C- és B- vitamin, folsav-, kalcium-, magnézium-, kálium-, kéntartalma jelentős.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A hűtést jól bírja, ezt bizonyítja, hogy télen a hűtőházakból kerül a boltok polcaira. Sőt van olyan almafajta, amelyik a tárolás során éri el igazi beltartalmi értékeit.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Hámozd meg az almát egy hámozókéssel! Vágd fel negyedekre, majd az almanegyedeket vágd fel rudacskákra, mint a szalmakrumplit! Egy kis tálka mézbe mártogatva kóstold meg!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Almás pohárkrém

Kristályvirágok

Kígyó-sütemény

Színes töltött tojások franciasalátával