Póréhagyma

  • Az évszak:

    Ősz, tél

  • A termesztés:

    Világviszonylatban kevesebb mint 100 ezer hektáron termesztik, Magyarországon 62 hektáron.

  • A jellemzők:

    A póréhagyma törzse lágy, omlós textúrájú, íze finom, enyhén édes. A póréhagyma B6- és C-vitamint, valamint folsavat tartalmaz, míg az ásványi anyagok közül vasból, magnéziumból, káliumból és foszforból találunk benne nagyobb mennyiséget.

  • Hogyan válasszunk:

    Olyat válasszunk, amelynek levele erőteljes zöld színű, hagymája pedig szép fehér. A póréhagyma levelei mutatják a frissességet.

  • Hogyan tegyük el:

    A póréhagyma 5 napig áll el a hűtőszerkény zöldséges rekeszében, miután levágtuk a levelek tetejét.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Kiváló krémleves, szósz készíthető belőle, frissen salátákhoz tehető. Használd fel a póréhagyma zsenge leveleit! Fogj két levelet, és helyezd el őket kereszt alakban! Tegyél rájuk egy mini virslit, majd "ajándékcsomag" mintájára hajtogasd rá a póréhagymát, végül a csomagot egy szál snidlinggel kösd össze!