AZ ÉVSZAK:
Tavasz
A TERMESZTÉS:
Termőterülete hazánkban kb. 547 hektár, amiről évente közel 5 000 tonna szamócát szednek.
A JELLEMZŐK:
Édes, illatos, zamatos gyümölcs. Beltartalmi értékeit tekintve jelentős a C-vitamin tartalma, de található még benne A-, E-, K- és többféle B-vitamin is. Ásványi anyagai közül kiemelendő a kálium- és a vastartalma.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Olyat válasszunk, ami fénylő, illatos, és egyöntetűen szép piros színű.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A szamóca 48 óráig tartható el hűtőszekrényben, mosatlanul, fóliával lezárt dobozkában.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Húzz fel két szamócát egy pálcára, és készíts belőle nyársat! Vagy próbáld ki szamócás receptjeink egyikét!
RECEPTAJÁNLÓ
Szamócás-ricottás bundás kalács
Szamócás spárga saláta hollandi mártással