Sárgadinnye

 

AZ ÉVSZAK:

Nyár

 

A TERMESZTÉS:

Termőterülete kb. 450 hektárnyi, a termésátlag megközelíti az évi 15-20 ezer tonnát.

 

A JELLEMZŐK:

A sárgadinnye húsa édes és lédús, színe a fajtától függ, sárga vagy zöld húsú. Azon kívül, hogy nagy mennyiségben tartalmaz vizet, beltartalmi értékei is nagyon hasznosak: A-, B1-, B2- és C-vitamin, valamint ásványi anyagok: cink, foszfor, kalcium, kálium, króm, magnézium, mangán, nátrium, réz és vas.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Vásárláskor olyat válasszunk, ami tömör, illatos, és amelynek a kocsánya könnyen leválasztható!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A sárgadinnye érettségétől függően 2-6 napig tartható el hideg helyen.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Különböző méretű karalábévájóval készíts kis dinnyegolyókat, majd szúrd fel a golyókat fogpiszkálóra vagy pálcikára, és úgy kóstold meg!

 

RECEPTAJÁNLÓ

Sárgadinnyés smoothie tál

Turbogreen Shot

Mézes sárgadinnye-krémleves