Őszibarack

-
Az évszak:
Nyár
-
A termesztés:
Magyarországon közel 5 300 hektár az őszibarack termőterülete, éves termése kb. 37 000 tonna. 85-90%-a víz, ezért is olyan jó szomjoltó, valamint viszonylag sok C- és B-vitamin van benne.
-
A jellemzők:
Az őszibarack ismertetője a nektarinnal szemben, hogy a héja szőrös. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el.
-
Hogyan válasszunk:
Érett, ép és illatos gyümölcsöt válasszunk!
-
Hogyan tegyük el:
Érdemes gyümölcsöstálban tárolni, a többi gyümölccsel együtt. Kiváló gyümölcssalátába, lekvárként, vagy csak magában falatozni.
-
Hogyan kóstoljuk:
Vágd ketté a barackot, majd szeleteld fel lapocskákra! Helyezd a szeletkéket körben egy tányérra, és helyezz a szeletkék közé egy fakanalat, hogy szélforgót ábrázoljon!