Őszibarack

  • Az évszak:

    Nyár

  • A termesztés:

    Magyarországon közel 5 300 hektár az őszibarack termőterülete, éves termése kb. 37 000 tonna. 85-90%-a víz, ezért is olyan jó szomjoltó, valamint viszonylag sok C- és B-vitamin van benne.

  • A jellemzők:

    Az őszibarack ismertetője a nektarinnal szemben, hogy a héja szőrös. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el.

  • Hogyan válasszunk:

    Érett, ép és illatos gyümölcsöt válasszunk!

  • Hogyan tegyük el:

    Érdemes gyümölcsöstálban tárolni, a többi gyümölccsel együtt. Kiváló gyümölcssalátába, lekvárként, vagy csak magában falatozni.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Vágd ketté a barackot, majd szeleteld fel lapocskákra! Helyezd a szeletkéket körben egy tányérra, és helyezz a szeletkék közé egy fakanalat, hogy szélforgót ábrázoljon!