Narancs

  • Az évszak:

    Tél

  • A termesztés:

    Narancsot Európában a mediterrán vidékeken termesztenek, mint például Spanyolországban és Görögországban.

  • A jellemzők:

    Kedvelt gyümölcs édes íze és magas vitamintartalma (C, B1, B12, folsav, kálium és magnézium) miatt.

  • Hogyan válasszunk:

    Vásárláskor kemény, szép színű narancsokat válasszunk.

  • Hogyan tegyük el:

    A narancs viszonylag sokáig eláll szobahőmérsékleten, de a hűtőszekrény zöldséges ládájába téve még tovább eltartható.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Vágd ketté a narancsot, és a felét helyezd egy tányérba húsával lefelé! A másik felét karikázd fel, majd vágd még négybe! Szúrd fel a kis darabkákat fogpiszkálóra vagy pálcikára, majd szúrd bele a lefordított fél narancsba!