Nektarin

  • Az évszak:

    Nyár

  • A termesztés:

    Megközelítőleg 300 hektáron termesztik hazánkban, éves szinten közel 1 300 tonna terméssel.

  • A jellemzők:

    A nektarin megkülönböztetője az őszibaracktól, hogy előbbi héja sima és fényes. Sárga és fehér húsú változatai terjedtek el. Kiemelkedően magas a C- és B-vitamin tartalma, valamint tartalmaz vasat, foszfort, káliumot és magnéziumot is.

  • Hogyan válasszunk:

    Olyat válasszunk, amelyiknek sima a bőre, lágy a tapintása és nincsenek rajta foltok!

  • Hogyan tegyük el:

    A nektarint szobahőmérsékleten tároljuk.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Vágd ketté a nektarint, vedd ki a magját és helyezd az egyik felet a tányérra! A másik felet vágd fel kis negyedekre, és helyezd el úgy, hogy egy robot legyen belőle!