Narancs

-
Az évszak:
Tél
-
A termesztés:
Narancsot Európában a mediterrán vidékeken termesztenek, mint például Spanyolországban és Görögországban.
-
A jellemzők:
Kedvelt gyümölcs édes íze és magas vitamintartalma (C, B1, B12, folsav, kálium és magnézium) miatt.
-
Hogyan válasszunk:
Vásárláskor kemény, szép színű narancsokat válasszunk.
-
Hogyan tegyük el:
A narancs viszonylag sokáig eláll szobahőmérsékleten, de a hűtőszekrény zöldséges ládájába téve még tovább eltartható.
-
Hogyan kóstoljuk:
Vágd ketté a narancsot, és a felét helyezd egy tányérba húsával lefelé! A másik felét karikázd fel, majd vágd még négybe! Szúrd fel a kis darabkákat fogpiszkálóra vagy pálcikára, majd szúrd bele a lefordított fél narancsba!
Fedezze fel még