Meggy

  • Az évszak:

    Nyár

  • A termesztés:

    Magyarország egyik legfontosabb termesztett gyümölcse. Hazánk az Európai Unió második legnagyobb meggytermesztője, Lengyelország után.

  • A jellemzők:

    Héja és húsa piros – sötétbordó, festő levű. Felülete fénylő. Beltartalmi értékeit tekintve gazdag vitaminokban (A,-, B- és C-vitaminban) és ásványi anyagokban (vasat, kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz). A magyar meggyfajták kiválóan alkalmasak friss fogyasztásra.

  • Hogyan válasszunk:

    Fényes, ép, érett szemeket érdemes választani. A szára legyen zöld!

  • Hogyan tegyük el:

    A sérült szemeket válogassuk ki, majd az épeket azonnal fogyasszuk el! Hűtőben 1-2 napig tartható, kimagozva viszont érdemes lefagyasztani.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Felhasználása sokrétű: gyümölcslevesként, kompótként, gyümölcsléként, illetve jellemzően süteményekben használjuk, valamint gyümölcsturmixokba és gyümölcssalátákba. Mártsd a meggyszemeket száruknál fogva étcsokoládé-öntetbe!