AZ ÉVSZAK:
Nyár
A TERMESZTÉS:
Hazánkban folyamatosan csökken a málnatermő terület. Mára már csak megközelítőleg 200 hektárnyi málna ültetvény maradt hazánkban.
A JELLEMZŐK:
Édes, kissé fanyar ízű, enyhe illatú gyümölcs. A hagyományos rózsaszín-bíborvörös szín mellett már megjelentek a sárga színű fajták is. Magas beltartalmi értékei (C-, A-, B1-, B2-, B9-, E-, K-, P- és PP-vitamint, kálium, magnézium, kalcium, foszfor) miatt nagyon értékes gyümölcs.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Vásárlás során olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek illatosak, épek és húsosak!
HOGYAN TEGYÜK EL:
A málna maximum 2 napig áll el a hűtőszekrényben. Le lehet fagyasztani.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Végy egy kerek kekszet, kenj rá tejszínes krémsajtot, és helyezz rá málnaszemeket – máris kész a málnás tortácska!
RECEPTAJÁNLÓ: