Cukkini

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, nyár

 

A TERMESZTÉS:

Megközelítőleg 93 hektáron termesztik hazánkban.

 

A JELLEMZŐK:

A cukkini lehet kerek vagy hosszúkás, sárga vagy zöld, vagy esetleg cirmos Vitamin- és ásványianyag-tartalma jelentős, mivel mindig – alaposan megmosva – a héjával együtt fogyasztják, ezért nagy mennyiségű védőhatású béta-karotint is tartalmaz. A cukkini ezenkívül bőségesen tartalmaz C-vitamint, folsavat, káliumot, kalciumot, foszfort, mangánt, cinket, valamint nyomokban még élettanilag értékes szelént is.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Vásárláskor sima héjút, sűrű húsút és keményet válasszunk!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Épen, egészségesen 1-2 napig, hűtőszekrényben 1-2 hétig eltartható minőségromlás nélkül.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Elkészíthetjük rántva, levesként, főzelékként vagy akár töltve is. Vágj belőle 4 cm-es darabokat, és vájd ki a húsát egy kanállal! Töltsd meg snidlinges túróval!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Lecsó

Zöldséges palacsintahegy

Lecsós cukkinicsónak

Zöldségnyárs grillezett sajttal