AZ ÉVSZAK:
Tavasz, nyár, ősz
A TERMESZTÉS:
Hazánkban több mint 21 000 hektár a zöldborsó vetésterülete, amelyen 128 ezer tonnát termelünk.
A JELLEMZŐK:
A zöldborsó hüvelye kemény, ropogós, belül bársonyos. Szénhidrát- és fehérjetartalma magas. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamint, valamint vasat, magnéziumot, kalciumot és foszfort.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Olyat válasszunk, amelyik ropogós, hüvelye lágy és fénylő, domború, kemény és lédús! Ha találunk cukorborsót, nem kell a pucolással bajlódni, hiszen ennek a héját is fogyasztjuk.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A héjában lévő zöldborsó 48 óráig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Kirántott halrudakból készíts „halakat” egy hal formájú süteményszaggatóval, és tégy mellé friss zöldborsókat, mintha levegőbuborékok lennének!
RECEPTAJÁNLÓ: