AZ ÉVSZAK:
Nyár, ősz
A TERMESZTÉS:
Magyarországon nagyjából 1 000 hektáron folyik zöldbabtermesztés, közel 17 000 tonna mennyiségben.
A JELLEMZŐK:
Lehet sárga vagy zöldhüvelyű. Vitaminokban (A-, C-, B1-, B2-, B6- és K-vitamin), ásványi anyagokban (kalcium, magnézium, vas, réz, mangán, foszfor, kálium, cink, króm) és fehérjében gazdag.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Olyat válasszunk, amely vékony, a bab hosszú hüvelye legyen kemény, és meghajlításkor pattanva törjön.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A zöldbab 2-3 napnál tovább nem áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében, viszont kiválóan fagyasztható.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Nyersen, zölden, párolva, olajban pirítva és grillezve is fogyasztható. A zöldhüvelyű zöldbabokat helyezd el a tányérra úgy, hogy karácsonyfát készíts belőle! Díszítsd fel rózsaborssal, mintha karácsonyfadíszek lennének rajta!