Málna

  • Az évszak:

    Nyár

  • A termesztés:

    Mára már csak megközelítőleg 200 hektárnyi málna ültetvény maradt hazánkban. Az egyre melegebb klíma miatt eltűnőben van.

  • A jellemzők:

    Édes, kissé fanyar ízű, enyhe illatú gyümölcs. A hagyományos rózsaszín-bíborvörös szín mellett már megjelentek a sárga színű fajták is. Magas beltartalmi értékei (C-, A-, B1-, B2-, B9-, E-, K-, P- és PP-vitamint, kálium, magnézium, kalcium, foszfor) miatt nagyon értékes gyümölcs.

  • Hogyan válasszunk:

    Vásárlás során olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek illatosak, épek és húsosak!

  • Hogyan tegyük el:

    A málna maximum 2 napig áll el a hűtőszekrényben. Le lehet fagyasztani.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Végy egy kerek kekszet, kenj rá tejszínes krémsajtot, és helyezz rá málnaszemeket – máris kész a málnás tortácska!