Málna

-
Az évszak:
Nyár
-
A termesztés:
Mára már csak megközelítőleg 200 hektárnyi málna ültetvény maradt hazánkban. Az egyre melegebb klíma miatt eltűnőben van.
-
A jellemzők:
Édes, kissé fanyar ízű, enyhe illatú gyümölcs. A hagyományos rózsaszín-bíborvörös szín mellett már megjelentek a sárga színű fajták is. Magas beltartalmi értékei (C-, A-, B1-, B2-, B9-, E-, K-, P- és PP-vitamint, kálium, magnézium, kalcium, foszfor) miatt nagyon értékes gyümölcs.
-
Hogyan válasszunk:
Vásárlás során olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek illatosak, épek és húsosak!
-
Hogyan tegyük el:
A málna maximum 2 napig áll el a hűtőszekrényben. Le lehet fagyasztani.
-
Hogyan kóstoljuk:
Végy egy kerek kekszet, kenj rá tejszínes krémsajtot, és helyezz rá málnaszemeket – máris kész a málnás tortácska!