Körte

  • Az évszak:

    Nyár, ősz (tél)

  • A termesztés:

    Megközelítőleg 2 200 hektárnyi körtés van hazánkban, éves szinten közel 23 000 tonna terméssel.

  • A jellemzők:

    Változatos formájú és színű gyümölcs. Kedvelt fajta a Bosc kobak, a Clapp kedveltje, a Vilmoskörte és az Erdei vajkörte. Beltartalmi értékeit tekintve magas vitamin- (A-, B1-, B2-, C-, és K-vitamin) és ásványianyag-tartalommal (kálium, kalcium, magnézium és foszfor) rendelkezik.

  • Hogyan tegyük el:

    Télen a hűtőházakból kerül a boltok polcaira, mivel jól bírja a hidegen tárolást. Ellenben ha szezonban éretlenül vennénk, akkor szobahőmérsékleten tárolva pár nap alatt megérik.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Vágd ketté a körtét hosszanti irányban, majd szintén hosszában vágd fel szeletekre, és helyezd a szeleteket legyező formában egy tányérra! A körte máris csak arra vár, hogy felfrissítsen! Ha a szeleteket egy pici mézbe mártod, úgy még finomabb!