AZ ÉVSZAK:
Egész évben
A TERMESZTÉS:
Narancsot Európában a mediterrán vidékeken termesztenek, a legnagyobb termesztő országok: Spanyolország, Olaszország és Görögország
A JELLEMZŐK:
Kedvelt gyümölcs édes íze és magas vitamintartalma (C, B1, B12, folsav, kálium és magnézium) miatt.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Vásárláskor kemény, szép színű narancsokat válasszunk.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A narancs viszonylag sokáig eláll szobahőmérsékleten, de a hűtőszekrény zöldséges ládájába téve még tovább eltartható.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Vágd ketté a narancsot, és a felét helyezd egy tányérba húsával lefelé! A másik felét karikázd fel, majd vágd még négybe! Szúrd fel a kis darabkákat fogpiszkálóra vagy pálcikára, majd szúrd bele a lefordított fél narancsba!