AZ ÉVSZAK:
Nyár
A TERMESZTÉS:
Magyarország egyik legfontosabb termesztett gyümölcse. Hazánk az Európai Unió második legnagyobb meggytermesztője, Lengyelország után.
A JELLEMZŐK:
Héja és húsa piros – sötétbordó, festőlevű. Felülete fénylő. Beltartalmi értékeit tekintve gazdag vitaminokban (A,-, B- és C-vitaminban) és ásványi anyagokban (vasat, kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz). A magyar meggyfajták kiválóan alkalmasak friss fogyasztásra.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Fényes, ép, érett szemeket érdemes választani. A szára legyen zöld!
HOGYAN TEGYÜK EL:
A sérült szemeket válogassuk ki, majd az épeket azonnal fogyasszuk el! Hűtőben 1-2 napig tartható, kimagozva viszont érdemes lefagyasztani.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Felhasználása sokrétű: gyümölcslevesként, kompótként, gyümölcsléként, illetve jellemzően süteményekben használjuk, valamint gyümölcsturmixokba és gyümölcssalátákba. Mártsd a meggyszemeket száruknál fogva étcsokoládé-öntetbe!
RECEPTAJÁNLÓ:
Joghurt-meggy-granola jégkrém reggelire