Meggy

 

AZ ÉVSZAK:
Nyár

 

A TERMESZTÉS:

Magyarország egyik legfontosabb termesztett gyümölcse. Hazánk az Európai Unió második legnagyobb meggytermesztője, Lengyelország után.

 

A JELLEMZŐK:

Héja és húsa piros – sötétbordó, festőlevű. Felülete fénylő. Beltartalmi értékeit tekintve gazdag vitaminokban (A,-, B- és C-vitaminban) és ásványi anyagokban (vasat, kalciumot, káliumot és magnéziumot is tartalmaz). A magyar meggyfajták kiválóan alkalmasak friss fogyasztásra.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Fényes, ép, érett szemeket érdemes választani. A szára legyen zöld!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A sérült szemeket válogassuk ki, majd az épeket azonnal fogyasszuk el! Hűtőben 1-2 napig tartható, kimagozva viszont érdemes lefagyasztani.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Felhasználása sokrétű: gyümölcslevesként, kompótként, gyümölcsléként, illetve jellemzően süteményekben használjuk, valamint gyümölcsturmixokba és gyümölcssalátákba. Mártsd a meggyszemeket száruknál fogva étcsokoládé-öntetbe!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Joghurt-meggy-granola jégkrém reggelire

Meggyes pite frangipán krémmel

Meggysorbet lisztmentes teasüteménnyel