AZ ÉVSZAK:
Egész évben
A TERMESZTÉS:
Magyarországon megközelítőleg 120 hektáron, főként Bács-Kiskun és Csongrád megyében termesztik.
A JELLEMZŐK:
Színeit (piros, fehér, sárga), formáját (gömb, hosszúkás) és változatait (hónapos, vaj, jégcsap, fekete) tekintve igen változatos zöldség. C-vitamin tartalma jelentős, valamint tartalmaz még B1-, B2- és P-vitamint. A retek lédús és ropogós, íze enyhén csípős, amit a mustárolaj ad.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Olyat választunk, ami kemény, sima, és szép, fénylő színe van, de nincsenek rajta se foltok, se ütődések nyomai. Levele legyen friss üde zöld.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A retek 2 hétig áll el hűtőszekrényben, perforált műanyag zacskóban.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Tisztítsd meg a hónapos retkeket, hagyj rajtuk egy kis szárat, oldalukon készíts két bevágást, és állítsd fel őket, mint egy emberkét!
RECEPTAJÁNLÓ: