Endívia

  • Az évszak:

    Ősz, tél

  • A termesztés:

    Közel 30 hektáron folyik endívia-termesztés hazánkban.

  • A jellemzők:

    Egyszerre édeskés és enyhén kesernyés ízű. Nyersen, párolva és sütve is nagyon finom. Csupa egészség, hiszen A-, B-, C- és E-vitamin van benne, valamint folsavat, kalciumot, káliumot, cinket és szelént is tartalmaz.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Egy kis csokor snidlinget apríts fel, és keverd össze túróval. Vágd el az endíviát a gyökér felőli oldalán, és egyenként vedd le a leveleket, majd tedd őket egy tálra. A levelekre tégy a snidlinges túrókrémből, amelyre díszítésként tegyél egy szál snidlinget is. Most már megoszthatod és megkóstolhatod ezeket a frissességgel teli kis hajókat!