Endívia

-
Az évszak:
Ősz, tél
-
A termesztés:
Közel 30 hektáron folyik endívia-termesztés hazánkban.
-
A jellemzők:
Egyszerre édeskés és enyhén kesernyés ízű. Nyersen, párolva és sütve is nagyon finom. Csupa egészség, hiszen A-, B-, C- és E-vitamin van benne, valamint folsavat, kalciumot, káliumot, cinket és szelént is tartalmaz.
-
Hogyan kóstoljuk:
Egy kis csokor snidlinget apríts fel, és keverd össze túróval. Vágd el az endíviát a gyökér felőli oldalán, és egyenként vedd le a leveleket, majd tedd őket egy tálra. A levelekre tégy a snidlinges túrókrémből, amelyre díszítésként tegyél egy szál snidlinget is. Most már megoszthatod és megkóstolhatod ezeket a frissességgel teli kis hajókat!
Fedezze fel még