Uborka

-
Az évszak:
Tavasz, nyár, ősz
-
A termesztés:
Hazánkban közel 900 hektáron folyik uborkatermesztés, kb. 34 000 kg/hektár termésátlaggal.
-
A jellemzők:
Az uborka vízben gazdag és ropogós. 95 százaléka víz, emiatt kiváló folyadékpótló zöldség. Beltartalmi értékeit tekintve pedig A-, C- és K-vitamin, valamit kalcium- és vasforrás.
-
Hogyan válasszunk:
Szép zöldet és keményet válasszunk!
-
Hogyan tegyük el:
Az uborka 1 hétig is eláll a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.
-
Hogyan kóstoljuk:
Az uborka 2/3-át karikázd fel, az utolsó harmadból pedig vágj hasábokra, majd helyezd őket egy tányérra úgy, hogy fa rajzolódjon ki belőlük!
Fedezze fel még