Uborka

  • Az évszak:

    Tavasz, nyár, ősz

  • A termesztés:

    Hazánkban közel 900 hektáron folyik uborkatermesztés, kb. 34 000 kg/hektár termésátlaggal.

  • A jellemzők:

    Az uborka vízben gazdag és ropogós. 95 százaléka víz, emiatt kiváló folyadékpótló zöldség. Beltartalmi értékeit tekintve pedig A-, C- és K-vitamin, valamit kalcium- és vasforrás.

  • Hogyan válasszunk:

    Szép zöldet és keményet válasszunk!

  • Hogyan tegyük el:

    Az uborka 1 hétig is eláll a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Az uborka 2/3-át karikázd fel, az utolsó harmadból pedig vágj hasábokra, majd helyezd őket egy tányérra úgy, hogy fa rajzolódjon ki belőlük!