AZ ÉVSZAK:
Egész évben
A TERMESZTÉS:
A világ első számú mangótermesztője India (nemzeti gyümölcsük), őt követi Kína és Thaiföld.
A JELLEMZŐK:
Édes, lédús és illatos kedvelt déligyümölcs a mangó. Beltartalmi értékeit tekintve magas a káliumtartalma, mindemellett a C-, K-vitamin és béta-karotin tartalma jelentős.
HOGYAN VÁLASSZUNK:
Ahhoz, hogy egy szép érett mangót válasszunk, a héja enyhe puhaságára kell támaszkodnunk, mert a színe fajtától függően különbözik, és nem jelzi a mangó érettségét. Az sem nagy baj, ha még kissé „zöld”, hiszen utóérő gyümölcs lévén pár nap alatt fogyasztható lesz.
HOGYAN TEGYÜK EL:
A mangót szobahőmérsékleten tároljuk gyümölcskosárban, ellenben ne tegyük a hűtőszekrénybe, mert nem kedveli a hideget!
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Az elkészítéséhez a mangó gyümölcshúsából a mag minden oldalán egy nagyobb darabot levágunk, majd a késsel kockázd fel a húsát úgy, hogy nem vágod át a mangó héját, és egy kanál segítségével ki tudod szedni a héjából! Nyersen kóstoljuk, finom smoothie-vá turmixolva, vagy salátaként, esetleg gyorsan megpirítva húsokhoz vagy szárnyas ételekhez köreteként.