Spenót

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, ősz, tél

 

A TERMESZTÉS:

Spenótot Magyarországon kb. 573 hektáron termesztünk (főként Bács-Kiskun és Békés megyében), évi kb. 9,5 tonna mennyiségben.

 

A JELLEMZŐK:

Frissen a levelei szép üde zöldek, simák és húsosak, nem túl vastagok.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Frissen úgy választjuk ki, hogy a levelei szép üde zöldek, simák és húsosak legyenek, anélkül hogy túl vastagok vagy túl lédúsak lennének.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

Két napnál hosszabb ideig a spenót nem tárolható hűtőszekrényben. Tasakokba téve lefagyasztható.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Helyezd a spenótleveleket négyszögben egy tányérra! Egy kanál és egy kis tejszín segítségével rajzolj két kaput a „futballpályára”! A fürjtojás lesz a labda – és góóól!