Alma

-
Az évszak:
Ősz, tél
-
A termesztés:
Az egyik legnagyobb mennyiségben termelt gyümölcsünk. Magyarországon közel 25 000 hektárnyi almaültetvény található, melyekről évente 500-700 ezer tonna termést szednek le.
-
A jellemzők:
Az egyik legváltozatosabb és legkedveltebb gyümölcsünk. A-, C- és B- vitamin, folsav-, kalcium-, magnézium-, kálium-, kéntartalma jelentős.
-
Hogyan tegyük el:
A hűtést jól bírja, ezt bizonyítja, hogy télen a hűtőházakból kerül a boltok polcaira. Sőt van olyan almafajta, amelyik a tárolás során éri el igazi beltartalmi értékeit.
-
Hogyan kóstoljuk:
Hámozd meg az almát egy hámozókéssel! Vágd fel negyedekre, majd az almanegyedeket vágd fel rudacskákra, mint a szalmakrumplit! Egy kis tálka mézbe mártogatva kóstold meg!
Fedezze fel még