Alma

  • Az évszak:

    Ősz, tél

  • A termesztés:

    Az egyik legnagyobb mennyiségben termelt gyümölcsünk. Magyarországon közel 25 000 hektárnyi almaültetvény található, melyekről évente 500-700 ezer tonna termést szednek le.

  • A jellemzők:

    Az egyik legváltozatosabb és legkedveltebb gyümölcsünk. A-, C- és B- vitamin, folsav-, kalcium-, magnézium-, kálium-, kéntartalma jelentős.

  • Hogyan tegyük el:

    A hűtést jól bírja, ezt bizonyítja, hogy télen a hűtőházakból kerül a boltok polcaira. Sőt van olyan almafajta, amelyik a tárolás során éri el igazi beltartalmi értékeit.

  • Hogyan kóstoljuk:

    Hámozd meg az almát egy hámozókéssel! Vágd fel negyedekre, majd az almanegyedeket vágd fel rudacskákra, mint a szalmakrumplit! Egy kis tálka mézbe mártogatva kóstold meg!