Előkészítési idő: 30 perc
Főzési idő: 15 perc
Mennyiség: 4 adag
Hozzávalók:
a töltelékhez:
- 1 piros alma
- 2 kajszibarack
- 80 g dió
- 80 g toast kenyér
- 30 g cukor
- 25 g vaj
- 4 lap leveles tészta
az elkészítéshez:
- 60 g vaj
- 2 evőkanál folyékony méz
Elkészítés:
- Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra!
- A töltelékhez öblítsd le az almát, hámozd meg, vágd fel négy részre, vedd ki a magházat, és reszeld le a gyümölcsöt!
- Turmixold össze a diót és a toast kenyeret finom morzsává! Öntsd a keveréket egy salátástálba! Add hozzá a cukrot, a kis kockákra vágott olvadt vajat, a reszelt almát, és keverd össze az egészet az ujjaiddal, hogy masszát kapj!
- Öblítsd le a kajszibarackokat, vágd őket félbe, vedd ki a magjukat! Vágd fel a gyümölcshúst egészen kis kockákra, és add hozzá a masszához! Jól keverd össze, és kész a töltelék!
- Olvaszd meg az elkészítéshez odakészített 60 g vajat (egy serpenyőben a tűzhelyen vagy egy tálban a mikróban)!
- Egy nagy tepsin terítsd szét a leveles tésztát, és konyhai ecset segítségével kend be olvasztott vajjal! Fogd a töltelék ¼ részét, és helyezd a leveles tészta hosszabbik oldalára hurkaformában! Tekerd fel az egészet egy hurkába anélkül, hogy rászorítanád, mert elszakadhat! A tetejét kend be vajjal, és tekerd fel a hurkát, mint egy kígyót!
- Készítsd el a három másik kígyót, és helyezd mindet egy sütőpapírral borított tepsire! Tedd őket be a sütőbe 15 percre!
- A sütőből kivételkor konyhai ecset segítségével kend be mézzel! Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt megkóstolod!
Tippek:
Hámozd meg az almát reszelés előtt, és tartsd meg a héját, hogy abból vághass nyelvet a kígyóknak!
Készítette:
Receptek: Annelyse Chardon; Fotó: Julie Méchali; Copyright: © Julie Mechali/Interfel/NAK