Zöldborsó

 

AZ ÉVSZAK:

Tavasz, nyár, ősz

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban több mint 21 000 hektár a zöldborsó vetésterülete, amelyen 128 ezer tonnát termelünk.

 

A JELLEMZŐK:

A zöldborsó hüvelye kemény, ropogós, belül bársonyos. Szénhidrát- és fehérjetartalma magas. Tartalmaz A-, B1-, B2-, B3-, B6- és C-vitamint, valamint vasat, magnéziumot, kalciumot és foszfort.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Olyat válasszunk, amelyik ropogós, hüvelye lágy és fénylő, domború, kemény és lédús! Ha találunk cukorborsót, nem kell a pucolással bajlódni, hiszen ennek a héját is fogyasztjuk.

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A héjában lévő zöldborsó 48 óráig áll el a hűtőszekrény zöldséges rekeszében.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Kirántott halrudakból készíts „halakat” egy hal formájú süteményszaggatóval, és tégy mellé friss zöldborsókat, mintha levegőbuborékok lennének!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Szuperzöld borsófőzelék

Zöldborsóleves zöldborsó puffanccsal