AZ ÉVSZAK:
Nyár, ősz, de egész évben kapható.
A TERMESZTÉS:
Hazánkban 1725 hektáron termesztenek sárgarépát, kb. 54 000 kg/hektár átlagterméssel. Legfőbb termesztőkörzetünk a Duna-Tisza közén helyezkedik el.
A JELLEMZŐK:
Kedvelt zöldség magas tápanyagtartalma (B1-, B2- és B6-, és C-vitamin, kalcium, foszfor, vas, Béta-karotin mely az A-vitamin provitaminja) miatt. Érdekessége, hogy nemcsak a közkedvelt narancssárga színben létezik, hanem van sárga, fehér és lila színben is.
HOGYAN KÓSTOLJUK:
Fogyaszthatjuk nyersen, de levesekben főzve vagy akár sütve is a tányérunkra kerülhet. Hámozz meg egy sárgarépát hámozókéssel! Késsel vágj csíkokat belőle hosszanti irányban! Utána karikázd fel a répát, és egy szép répacsokrot kapsz a tányérodba. Tehetsz néhány csepp mézet a virág közepébe!
RECEPTAJÁNLÓ