Málna

 

AZ ÉVSZAK:
Nyár

 

A TERMESZTÉS:

Hazánkban folyamatosan csökken a málnatermő terület. Mára már csak megközelítőleg 200 hektárnyi málna ültetvény maradt hazánkban.

 

A JELLEMZŐK:

Édes, kissé fanyar ízű, enyhe illatú gyümölcs. A hagyományos rózsaszín-bíborvörös szín mellett már megjelentek a sárga színű fajták is. Magas beltartalmi értékei (C-, A-, B1-, B2-, B9-, E-, K-, P- és PP-vitamint, kálium, magnézium, kalcium, foszfor) miatt nagyon értékes gyümölcs.

 

HOGYAN VÁLASSZUNK:

Vásárlás során olyan gyümölcsöket válasszunk, amelyek illatosak, épek és húsosak!

 

HOGYAN TEGYÜK EL:

A málna maximum 2 napig áll el a hűtőszekrényben. Le lehet fagyasztani.

 

HOGYAN KÓSTOLJUK:

Végy egy kerek kekszet, kenj rá tejszínes krémsajtot, és helyezz rá málnaszemeket – máris kész a málnás tortácska!

 

RECEPTAJÁNLÓ:

Energiagolyó bogyós gyümölcsökkel

Nyári galette